Spanakopita dezvelită



Pâte brisée, spanac congelat, feta tăiată cubuleţe (ştiu, e greu, dar e mai bine să simţi într-o muşcătura din tartă o bucată de brânză decât o pastă "cu de toate"). Unde rămăsesem? Puţină ceapă cu sare (care se amestecă pe foc cu spanacul), puţin parmezan, nucşoară, mărar, pătrunjel, şi când se mai răceşte un pic amestecul se bate într-însul şi-un ou. După ce aluatul a fost la cuptor (10 minute cu foaie deasupra, 10 minute fără) se montează tarta astfel: cubuleţele de feta, peste care se toarnă amestecul de spanac peste care se aruncă fâşii de parmezan şi seminţe de pin puţin rumenite in prealabil.


Tarta stă cam 30 - 40 de minute în cuptor, la 180 de grade, după care e gata de atac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.